header image

1000 km voor Kom op tegen Kanker, maar dan anders

Naar jaarlijkse gewoonte sponsoren wij kinesitherapeute Valérie Bruninx in haar avontuur voor het goede doel. Elk jaar trapt zij -met of zonder team aan haar zijde- 1000 km voor Kom op tegen Kanker op 4 dagen tijd. Team Sa va?! had zich ook dit jaar goed voorbereid om te kunnen starten, maar dat was buiten de COVID-pandemie gerekend.

Een goed begin is het halve werk

Valérie: We keren terug naar 2 juni 2019, de 1000 kilometers zitten erop. Met een smile op mijn gezicht en met de support van mijn teamleden beslissen we om er in 2020 opnieuw voor te gaan. Eerst even bekomen en in september opnieuw op zoek naar sponsors, vrije giften, ‘rosse centjes’…

Valérie aan de eindstreep in 2018 met haar medaille
Valérie aan de eindstreep in 2018

Het hele team droeg zijn steentje bij en al redelijk snel waren we op de goede weg om het inschrijvingsgeld in te zamelen. In december hielden we de jaarlijkse wafelverkoop, die in een mum van tijd alweer afgelopen was wegens ‘uitverkocht’.
Eind januari waren we zeker dat we met 2 teams konden starten.
In februari hebben we de laatste hand gelegd aan de outfit en deze werd doorgestuurd en besteld… in Italië! Ook mijn hotel heb ik toen vastgelegd, zodat ik in Mechelen kon overnachten.

Maar dan….

Midden maart gebeurt er iets dat niemand verwachtte, irreëel. De lockdown gaat in en de evenementen worden één voor één geannuleerd. Eerst de 100 km run van Kom op tegen Kanker en niet veel later ook de 1000 km. Eerst uitgesteld, maar uiteindelijk krijgen we het mailtje … GEEN 1000 km in 2020.

De eerste weken van de lockdown hadden we prachtig weer en als kinesitherapeut met een gesloten praktijk, heb ik toen veel kilometers kunnen maken. De conditie zou dus dik in orde geweest zijn dit jaar.

Een geluk bij een ongeluk

Een geluk bij een ongeluk, want twee weken terug kwam de organisatie met een virtuele editie op de proppen. Alle teamleden hebben afgelopen week samen 1000 km gefietst en zo een virtuele medaille opdragen aan alle zorgverleners, maar ook aan alle mensen die tegen Kanker vechten.

De outfit, die heeft wat vertraging opgelopen, maar de beslissing is ondertussen al gevallen. In 2021 zal team Sa Va?! weer met 2 teams aanwezig zijn en trappen tegen Kanker.

Wil je meer weten over dit initiatief van Kom op tegen Kanker? Surf naar https://www.de1000km.be/