header image

De 1000km van Kom op tegen Kanker – De voorbereiding

De 1000km komt stilletjes aan dichterbij. Ja hoor, binnen een dikke maand is het zover. Toch is er al veel werk voorafgegaan aan dit evenement.

Vorig jaar besliste ik onmiddellijk na het beëindigen van mijn 1000km om er toch voor een 5de keer tegenaan te gaan en mij opnieuw in te schrijven voor de editie van 2018. Midden Augustus kwam er een tweede team bij, want de 5de deelname mocht toch niet zomaar voorbij gaan. Dus zal ik elke rit iemand (vader, schoonbroer en 2 fietsvrienden) aan mijn zijde hebben om mij te steunen. Zij delen de 1000km in 8 stukken en zullen elk 2 keer 125km fietsen. Zo een tweede team betekent natuurlijk ook nog eens € 5000 extra inzamelen. Maar goed, daar zijn we ondertussen bijna in geslaagd. En geloof me, daar kruipt de eerste maanden veel tijd in.

Maar natuurlijk moet er naast het administratieve en financiële werk ook getraind worden. En zoals alle Belgen wel weten, staan de weergoden dit jaar voorlopig niet te springen om de zon en een beetje warmte te sturen. Januari en februari werden de meeste kilometers op de ‘rollen’ gemaakt. Best wel saai! Ondanks de nieuwe hype ‘Zwift’, blijft uw fiets toch ter plaatse staan en kan je niet genieten van de landschappen.

24 februari kwam dan eindelijk de zon eens piepen en lagen de temperaturen net boven het vriespunt. Dik ingeduffeld werden de eerste 60km buiten gereden. Op en top genoten, maar ook heel blij dat ik onder de hete douche kon springen.

In maart stonden er wel enkele langere buitenritten op het programma. Een ritje naar Scherpenheuvel (100km) met nog wat hoopjes sneeuw langs de kant, De parel van het Hageland (110km), een ritje met de ploeg (70km) en een keertje met de fiets naar het werk. Dan kwam de griep nog even roet in het eten strooien, maar 23 maart trokken we voor het eerst richting Vaals om ook de hoogtemeters wat op te krikken.

April belooft een drukke maand te worden, want het aantal fietskilometers buiten ligt voorlopig nog te laag. Hopelijk komen er deze maand nog een kleine 1000km bij, zodat ik met ‘een goede basisconditie’ aan de start van het avontuur sta. Gelukkig lijken de weergoden deze weken wel aan onze kant te staan.

Stortingen kunnen  nog steeds gebeuren op het rekeningnummer van de Vlaamse Liga tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van 170-049-809 GIFT.
Vanaf €40 ontvangt u van Kom op tegen kanker een fiscaal attest.