header image

Hoe help ik mijn patiënt als ik thuis zit?

Zo veel mogelijk mensen blijven in deze Corona tijden in hun kot. Goed bezig!
Het ziet er echter naar uit dat de periode van ‘social distancing’ en binnenblijven nog wel even kan duren. Mevrouw De Block sprak zelfs van 8 weken. Maar hoe lang blijft het verantwoord om je patiënten niet te behandelen?

In tijden van crisis zijn mensen creatief! We hebben al verschillende ideeën de revue zien passeren. Van facetimen met patiënten tot videochatten via Skype of tips geven aan de telefoon.

Mogen wij een oplossing voorstellen?

Er komt naar alle waarschijnlijkheid een tijdelijk nomenclatuurnummer bij voor een online consult. Hoe pak je dat aan zo’n online consult? Ook als je niet zo technisch aangelegd bent of over een minieme IT-kennis beschikt kunnen wij je helpen.

In KineQuick Connect zit het oefenprogramma PhysioTools verwerkt. Met behulp van deze software kun je oefenschema’s aanmaken voor patiënten.

In de database zitten talloze oefeningen en video’s geschikt voor verschillende domeinen en specialisaties van de Kinesitherapie. Je kan ook zelf oefeningen en video’s aanmaken of opmerkingen toevoegen om het persoonlijker te maken voor de patiënt. Als je schema eenmaal klaar is verstuur je het makkelijk via e-mail of via de handige app voor patiënten.

In deze app kan de patiënt zelf aangeven welke oefeningen hij/zij gedaan heeft of bemerkingen toevoegen over de oefening. Deze feedback helpt jou om de patiënt beter op te volgen, ook vanop een afstand.

Bekijk hier hoe je de proefperiode kan opstarten in KineQuick Connect:

Bekijk hier hoe je de proefperiode van PhysioTools kan aanvragen

Wat moet dat grapje kosten?

Dat is de kers op de taart: helemaal niets! In KineQuick Connect kan je namelijk een gratis proefperiode opstarten van 2 maanden. Verder hoef je niets te doen. Na deze 2 maanden stopt alles vanzelf.
Op deze manier valt deze Corona crisis wel te overbruggen.

Wil je daarna toch verder werken met PhysioTools? Laat het ons weten via info@qtop.be
Wij mogen jou als partner namelijk een gereduceerde prijs aanbieden.

2 thoughts

  1. Ik heb al drie mooie oefenprogramma’s kunnen maken voor mijn tiener patiëntjes.
    Ik ben fan !!!!
    Makkelijk, duidelijk en een overload aan oefeningen.
    Dank je wel voor deze geste ??

    1. Bedankt voor de leuke feedback Saskia. Het doet ons plezier dat je ermee geholpen bent.

Comments are closed.