header image

KineQuick stelt voor… Marta

MartaIk ben beginnen werken bij KineQuick in 2011 en doorheen de jaren is mijn functie mee geëvolueerd met het bedrijf.

Voor ik in Houthalen aan de slag ben gegaan, heb ik een reeks van opleidingen en jobs doorlopen. Ik heb het gevoel dat ik je eerst wat meer context over dat leven moet meegeven voordat je mij kan leren kennen.

Mijn hoogste diploma is een Master in de Filosofie aan een Poolse universiteit. Ik was zelfs aan een doctoraat begonnen, maar omwille van mijn Nederlandse vriend hebben we verschillende mogelijkheden tegenover elkaar afgewogen en zijn we verhuisd. Eerst naar Nederland en nadien samen naar België. We hebben samen een huis gebouwd en we zijn best gelukkig met ons Belgische leventje.

Naar België verhuizen voelde echter wel als opnieuw starten en terug bij af beginnen: de taal niet spreken (ik sprak enkel Pools, Frans en Engels), geen familie of vrienden dichtbij en ambities die ik had kon ik niet meer waarmaken. Ik heb voornamelijk door tv kijken Nederlands geleerd, wat op zich geen slechte manier is om te leren, omdat de meeste Vlaamse zenders ondertitels gebruiken. Toen ben ik op zoek gegaan naar een job, hetgeen eerst niet van een leien dakje liep, maar uiteindelijk heb ik een eerste job gevonden waarbij ik onder andere in het Pools en Engels met mensen moest spreken.

Nadat ik gemakkelijk een tweede job vond in Mechelen: ik kon er alle talen die ik kende gebruiken en het was een eerste kans om meer rond informatica te leren. Die job heeft mij de ervaring geleverd om nog een betere job te vinden in de haven van Antwerpen. Daar ben ik 2 jaar gebleven en daar heb ik ook van op de eerste rij de ergste files ter wereld mee kunnen maken. Ik heb toen best wat geld aan de kant kunnen zetten, dus het leek mij een goed moment om te stoppen met werken en terug naar school te gaan. Daarvoor al, terwijl ik fulltime aan het werk was, heb ik mijn studies voortgezet. Ik heb een aantal Microsoft certificaten behaald en ik had de behoefte om nog meer bij te leren. Webdesign studeren leek mij een gepaste keuze.

Toen ik me inschreef voor de lessen aan het Syntra in Genk kreeg ik vreemde problemen aan mijn ogen (wazig beeld) en ik begon gevoel in mijn handen en benen te verliezen. Eerst dacht ik dat deze problemen te wijten waren aan de afstanden die ik aflegde elke dag van Lommel naar Antwerpen (want ja, het was vermoeiend). Uiteindelijk ben ik naar mijn arts geweest en die heeft MS bij mij vastgesteld. Je wereld stort toch een beetje in als je zulk nieuws krijgt. Ik kon op dat moment weinig doen, dus ik heb mijn studies eerst afgemaakt en daarna kon ik me zorgen maken om het werken.

Ik had mijn diploma voor webdesigner nog steeds niet op zak en ik was nog niet echt actief op zoek naar werk (ik had enkel een profiel op de website van VDAB) toen ik een mail kreeg van Etienne om mij uit te nodigen voor een sollicitatie.

Ik ging al snel met mezelf in debat omtrent het inlichten van Etienne over mijn aandoening tijdens dat eerste gesprek. Mijn conclusie bleef echter toch dat ik het mezelf op de lange termijn niet makkelijker zou maken door het te verzwijgen. Om eerlijk te zijn dacht ik ook absoluut niet dat ik de job zou krijgen, hetgeen mij op het sollicitatiemoment zelf relaxter maakte en bijgevolg waarschijnlijk ook een betere indruk heeft nagelaten.

Bij KineQuick ben ik begonnen als Office Manager, hetgeen vanalles inhield. Naarmate dat het aantal klanten groeide, zo groeiden ook de vraag naar een helpdesk. Toen veranderde mijn functie dus naar Helpdesk Operator.

Het was best een stresserende job en de Multiple Sclerosis dwong mij om het rustiger aan te doen en parttime te gaan werken. Ik heb nog wel meer gezondheidsproblemen en opstoten gehad, maar in het algemeen ben ik best tevreden met mijn werksituatie. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is om mij als werknemer te hebben moet ik zeggen dat mijn bazen zeer begripvol met mij omgaan. Ze proberen zich waar mogelijk ook aan te passen aan mijn noden.

Nu schrijf ik de handleiding voor KineQuick Connect en ik test de software die wij ontwikkelen. Ik mag dit allemaal van thuis uit doen en dat stel ik ook zeer hard op prijs.

 

Marta Czaja
7 jaar bij KineQuick