header image

KineQuick stelt voor… Wim

WimIk ben Wim Vanvoorden. Sedert 1 April 2008 werk ik bij Q-Top. Geen april-vis, 10 jaar later ben ik er nog steeds.
Na jaren wekelijkse kine-behandelingen, ik heb juveniele reumatoïde artritis, leerde ik vanaf dan de kinesitherapie van een andere kant kennen.

Ik ben afgestudeerd als Industrieel Ingenieur EM-Elo. Mijn eerste job-ervaring deed ik op in een ingenieursbureau waar ik mee aan de wieg stond van een toestel om bedden makkelijker te verplaatsen in ziekenhuizen. Dit toestel wordt onder meer gebruikt in het UZ Gasthuisberg en Pellenberg. Nadien heb ik, ook al omwille van gezondheidsredenen, de overstap gemaakt naar software ontwikkeling.

De eerste jaren bij Q-Top was ik voornamelijk betrokken bij de verdere ontwikkeling van KineQuick. Dit betrof zowel zaken die niet zichtbaar waren, zoals de overstap naar een nieuwe interne architectuur, maar ook zichtbare nieuwe functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de online backup module.
In aanloop naar de aanvang van de ontwikkeling van KineQuick Connect heb ik een postgraduaat mobiele applicatie ontwikkeling gevolgd aan de Xios Hogeschool Hasselt. De ontwikkeling van de smartphone en tablet applicaties zijn dan ook mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast werk ik eveneens mee aan de desktop versie van KineQuick Connect.
Een ander project dat ik samen met collega’s Adriano en Isa ontwikkeld heb is de KineQuick Connect web agenda waarmee patiënten online een afspraak kunnen aanvragen.

Mij goed voelen op ’t werk, ook al werk ik vaak van thuis uit, is belangrijk voor mij. Ik ben dan ook veeleer een team-player. Het streven naar een intuïtieve alsook kwalitatieve software is ook één van de aandachtspunten waar ik, samen met de collega’s, dagelijks over waak.

In mijn vrije tijd ben ik actief in de vzw die het ontmoetingscentrum in mijn woonplaats uitbaat. Diezelfde vzw werkt ook ieder jaar mee aan Pukkelpop, ook hierbij ben ik nauw betrokken. Daarnaast doe ik samen met een aantal vrienden een paar keer per jaar mee aan een quiz. Ten slotte probeer ik ook wekelijks wat te fietsen in de mooie natuur die Limburg rijk is.