header image

Webcamconsult

Webcamconsult is een gebruiksvriendelijk online systeem voor digitale webcamconsulten op smartphone, tablet en PC.
Het agenda- en spreekuursysteem in combinatie met beeldbellen is ontwikkeld onder leiding van artsen en uitermate geschikt voor medisch specialisten.

PhysioTools bracht al een tool om patiënten op afstand te kunnen begeleiden (enkel voor Windows 10 gebruikers). Wij zijn echter blijven zoeken naar een oplossing voor gebruikers van andere besturingssystemen of voor diegenen waarbij PhysioTools toch niet helemaal aansloot bij hun verwachtingen. En met succes.

De belangrijkste functionaliteiten van webcamconsult op een rijtje

 • Beheermodule organisatie
 • Virtuele wachtkamer en spreekkamer
 • Afspraken boeken
 • Multigesprekken
 • Chatmodule
 • Inloopspreekuur
 • Scherm delen
 • Bestanden delen en gezamenlijk docs bewerken
 • Online betalen (o.a. Bancontact en PayPal)
 • Meertalig
 • Data protection

Hoe werkt het?

Webcamconsult op afspraak

 1. Met de afspraken tool plan je heel eenvoudig een afspraak in met de patiënt. Of je laat de patiënt zelf een afspraak inplannen. Het online video gesprek kan beginnen op de afgesproken tijd.
 2. Meteen na het maken van de afspraak is er een e-mail verzonden naar het opgegeven e-mailadres van de patiënt. Wij adviseren dat de patiënt zo spoedig mogelijk controleert of deze e-mail goed is aangekomen (dit kan een paar minuten duren).
 3. 10 minuten voor het afgesproken tijdstip maakt de patiënt contact door op de link in de e-mail te klikken. De patiënt kan op dit moment eventueel ook de betaling afronden. Het webcamconsult begint.

Webcamconsult via inloopspreekuur

 1. Patiënten kunnen zonder een geplande afspraak een video consult starten. Bijvoorbeeld met een inloopspreekuur. Ze dienen zich via je website aan te melden bij de medewerker(s) van je kabinet die beschikbaar is (zijn).
 2. De patiënt vult de gevraagde gegevens in en klikt op de “wachtkamer” button van de gekozen persoon, waarna hij aankomt in de digitale wachtkamer.
 3. U ziet als zorgverlener dat de patiënt in de wachtkamer is gearriveerd en kan hem naar wens ‘binnenroepen’. Het webcamconsult begint.

Probeer het 1 maand gratis

De toekomst is onzeker. In verschillende fasen wordt een exitstrategie voor de lockdown uitgedacht, maar daarmee hervatten we niet meteen het ‘normale’ leven.
Patiënten stellen afspraken toch liever nog wat langer uit. Of je raakt moeilijk aan de juiste middelen om de hygiënemaatregelen tot op de letter te volgen.
Net zoals telewerken voorlopig de norm blijft, zullen ook de teleconsulten niet meteen verdwijnen.

Webcamconsult biedt de mogelijkheid om de software 1 maand gratis uit te testen. Zowel voor zelfstandigen als voor grotere kabinetten.

Integratie met KineQuick en KineQuick Connect

Wie gebruik maakt van deze testperiode stuurt een mailtje naar info@qtop.be met de naam van je organisatie waarmee je gekend bent bij Webcamconsult.

Wij gaan meteen voor jou aan de slag om KineQuick of KineQuick Connect te linken met Webcamconsult. Zo wordt jouw patiënt historiek automatisch aangevuld en kun je vanuit KineQuick Connect meteen gesprekken starten met de juiste patiënt.

Door middel van stapsgewijze instructies leer je met “Getting started” snel en efficiënt werken met Webcamconsult