Randapparaten en hardware

Systeemvereisten

Systeemvereisten Windows

Besturingssysteem: Windows 10 of hoger
Architectuur: 32- of 64 bit
Processor: 2 of meer cores, Intel i3 / i5 / i7 processor
RAM-geheugen: 4GB RAM-geheugen of meer
Vrijeschijfruimte: minimaal 10GB
Monitorresolutie: 1920 x 1080 pixels
Extras: Internettoegang, matrixprinter, laser- of inktjetprinter, eID-lezer

Systeemvereisten Apple

Besturingssysteem: macOS 12.00 of hoger
Architectuur: 32- of 64 bit
Processor: 2 of meer cores, Intel of M1/M2 processor
RAM-geheugen: 4GB RAM-geheugen of meer
Vrije schijfruimte: minimaal 10GB
Monitorresolutie: 1920 x 1080 pixels
Extras: Internettoegang, matrixprinter, laser- of inktjetprinter, eID-lezer

Informatie over onze cloud omgeving

Snelheid en performance

Voor de KineQuick servers wordt de best mogelijke hardware gebruikt, zoals de supersnelle Intel Quad Core Xeon servers en SSD’s. De KineQuick servers zijn verbonden met Fibre Channel netwerkaansluiting die aangesloten zijn op een Core router. Verder gebruiken de KineQuick servers kwalitatieve Cisco switches en routers, professionele redundant WatchGuard datacenter firewalls, betrouwbare acronis backup software en Iomega backup tapes die beveiligd worden.

Veilige Data Opslag

De data van KineQuick wordt opgeslagen op een EMC Storage Area Network (SAN). Hierbij worden meerdere kopieën van de KineQuick data over de verschillende schijven opgeslagen (RAID 10). Er zijn per SAN twee raid controlers beschikbaar die toegang geven tot deze harde schijven. Virus scan en firewall zijn inbegrepen.

Specificaties van onze cloud

Krachtige en stabiele server hardware van Dell
Quad Core Xeon, tot 192GB DD3 intern geheugen, SSD opslag

Microsoft Windows Server 2012

Citrix als stabiel en snel virtueel platform
Kwalitatief hoogstaande connectie door de gebruikte Cisco /HP switches en routers

Clusters

Het basisprincipe van de KineQuick virtual servers is een extreem veilige dataopslag, gecombineerd met zware servernodes die bewaakt worden door een High Availability systeem. De servers kunnen indien nodig het werk van elkaar overnemen

High Availability Virtual Windows Servers

Dit systeem zorgt ervoor dat jouw virtual server automatisch door een andere server wordt overgenomen als de primaire machine in de problemen zou komen. Zo wordt een continue werking gegarandeerd. M.a.w. wanneer één server uitvalt bij panne, internet probleem of een andere externe reden, switcht de gebruiker vanzelf over op een tweede synchroon systeem. Hierdoor kunnen wij een betrouwbaarheid van meer dan 99% garanderen.

Milieubewust en energiezuinig

De KineQuick servers beschikken over groene papieren. Dankzij energiebesparingen (bv. Cold Aisle Corridor en Free Cooling), het gebruik van groene energie en investeringen in wereldwijde groene projecten zijn de KineQuick servers volledig CO2-neutraal en energiezuinig.

Contact

Heb je nog vragen? Dan staan onze collega’s tot je beschikking:

° Telefonisch tussen 08:00u en 17:00u op het nummer 011 52 57 06

° via mail helpdesk@qtop.be

° via het contactformulier